Techniek Tastbaar

Geachte heer, mevrouw,
 
Binnen het basisonderwijs wordt hard gewerkt aan een goede invulling van Wetenschap en Techniek in het schoolcurriculum. Ervaringen voor de kinderen waarmee ze in aanraking komen met de techniek, technische bedrijven en de mogelijkheden in het technische werkveld, helpen hier natuurlijk bij.
Bedrijven ondersteunen deze inspanning van harte en werken graag mee aan het vergroten van het enthousiasme bij leerlingen voor technische opleidingen. 


Graag willen wij u langs deze weg informeren over het techniekpromotieproject Techniek Tastbaar dat gehouden wordt op vrijdag 23 maart 2018 van 14.00 tot 21.00 uur op de vestiging van ROC Friese Poort in Sneek aan de Harste 4-6.


Techniek Tastbaar is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Daarnaast bent u als ouders / verzorgers, maar ook leerkrachten en andere belangstellenden van harte welkom. U als ouder speelt een belangrijke rol in de keuzes en het loopbaanproces van uw kinderen.


Bij Techniek Tastbaar presenteren regionale bedrijven en instellingen zich met iets tastbaars (een doe-activiteit) uit de techniek. De deelnemende bedrijven komen uit zeer uiteenlopende branches en geven een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek.
Via onderstaande link vindt u een filmpje van de laatste editie van Techniek Tastbaar in Drachten:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HMfMwS-AU3Y.
 
Graag tot ziens op 23 maart in Sneek!
 
Met vriendelijke groet,
Namens de projectgroep Techniek Tastbaar,
John van Mierlo, projectleider