Even voorstellen

Ik ben Mallory Jongsma, 27 jaar en woon samen met mijn vriend Marcel, dochter Shalysa, hond Pablo en ik ben in verwachting van mijn tweede kindje. In januari 2017 ben ik afgestudeerd aan de PABO, maar ben al vanaf 2014 werkzaam als invalkracht binnen Odyssee. Momenteel val ik in voor Titia Ferwerda op maandag, dinsdag en woensdag tot dat ik zelf met zwangerschapsverlof ga. Op donderdag sta ik als ondersteuning in groep 3, samen met Juf Joke. Dit is mijn derde jaar als invalkracht op de Oudvaart. Ik heb het erg naar mijn zin op deze school en hoop vooral dit jaar mijn inzet en kwaliteiten te kunnen tonen als startende leerkracht in groep 5/6 b. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en dat zij met plezier naar school gaan!

 

 

Mijn naam is Femke Marije de Boer, ik ben 20 jaar oud en wonend in Sneek. Sinds 2014 volg ik de opleiding PABO aan het NHL in Leeuwarden.

Vorig schooljaar heb ik met veel plezier stage gelopen in groep 6 en groep 4/5 hier op de Oudvaart.

Dit jaar zal ik afstuderen en daarom loop ik in het eerste halfjaar van dit schooljaar mijn LiO-stage (Leraar in Opleiding) in groep 3. Hier ben ik het eerste halfjaar elke maandag, dinsdag en woensdag in de klas te vinden.

Ik ben dol op reizen en reis het liefst de hele wereld over om nieuwe culturen te ontdekken. Daarnaast vind ik het leuk om te volleyballen en toneel te spelen.

Ik vind het erg leuk om weer stage te lopen op de Oudvaart en samen gaan we er een leuke tijd van maken! Als u nog vragen heeft, mag u gerust een keer langs komen.

.

 

 

Ik ben Beitske van der Sluis-Hijnberg. Vanaf de zomervakantie vervang ik juf Anja van groep 1/2 A  Mijn man en ik hebben een dochter en twee zonen waarvan alleen de jongste nog thuis woont. In Poppenwier hebben mijn man, onze oudste zoon en ik een melkveehouderij. Daarnaast heb ik als hobby nog wat kippen en tuinieren.  Toen de jongste 8 jaar was ben ik als herintredende leerkracht weer begonnen.  Inmiddels ben ik al weer 16 jaar invalster op verschillende scholen in en buiten Sneek. Bij voorkeur in de groepen 1 en 2. Ik geniet elke keer weer van het voor de klas staan! Zo ook nu weer. Groep 1/2 A is een hele leuke groep!    

Hallo. Mijn naam is André Fraiquin. Ik woon samen met mijn vrouw en onze twee kinderen in Workum.

Ik heb er veel plezier in kinderen iets te leren, kinderen te bemoedigen en te begeleiden. Daarom heb ik inmiddels zo’n 18 jaar lesgegeven aan kinderen in met name de bovenbouw groepen van diverse openbare basisscholen. Hiernaast ben ik zelfstandige en werk ik als grafisch ontwerper, webdesigner en illustrator. In m’n vrije tijd houd ik o.a. van gitaarspelen samen met m’n bandleden, hardlopen en windsurfen.

 Tot februari 2018 werk ik elke donderdag en vrijdag als leerkracht in groep 5/6b. Inmiddels hebben de kinderen en ik al goed kennisgemaakt en samen flink gewerkt en plezier gemaakt. Ik hoop aan het eind van mijn invalperiode samen met m’n collega’s terug te kunnen kijken op een geslaagd en mooi schooljaar voor de kinderen in groep 5/6b.

 

 

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Martine Jonkman- Sytsma en ik ben 31 jaar. Samen met mijn man en twee kinderen ben ik woonachtig in Sint Nicolaasga.  

Sinds vorige week ben ik op de woensdag en de donderdag werkzaam op De Oudvaart, als leerkracht van groep 4. Samen met juf Suzanne hoop ik er een gezellig, leerzaam jaar van te maken.

De afgelopen jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest in Almere, voornamelijk in de onder- en middenbouw. Vorig schooljaar heb ik besloten om een baan dichter bij huis te gaan zoeken. Na een jaar in Koudum gewerkt te hebben, maak ik nu de overstap naar De Oudvaart.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om activiteiten met mijn gezin te ondernemen. Daarnaast vind ik het leuk om te shoppen en vind ik het heerlijk om ook gewoon even niets te doen (lees bankhangen).

Mocht u nog vragen hebben, dan bent u altijd van harte welkom!

 

 

Beste lezers van deze Oudvaart nieuwsbrief. Ik ben Daniël van der Weijde, invaller tot en met december in groep 8 (juf Dineke is met zwangerschapsverlof). Ik ben net afgestudeerd, maar niet onbekend hier op de Oudvaart. 2 jaar geleden heb ik hier een jaar in groep 8 stage gelopen, dus begin dit schooljaar werd ik dan ook verwelkomd in een bekend en warm team. Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier; de klas is tof, de sfeer is prettig en de manier van werken hier op de Oudvaart sluit goed aan bij mijn visie op onderwijs. In mijn vrije tijd speel ik gitaar in de Utrechtse prog rock band Silhouette. In mijn klaslokaal is dan ook standaard een gitaar aanwezig die zo vaak mogelijk tussendoor wordt gebruikt om lekker te zingen met z’n allen. Daarnaast hou ik van tekenen, schilderen en theatersport dus ook hier wordt ruimte voor gemaakt in het programma naast de reguliere lessen. Mijn visie op onderwijs is geïnspireerd op de gedachtengoederen van het sociaal cultureel leren, die kort door de bocht stelt dat in interactie de kinderen het beste leren met- en van elkaar, en Carl Bereiter, die pleit dat we kinderen al vanaf jongs af aan zouden moeten leren creatief om te gaan met kennis om zo gezamenlijk problemen op te kunnen lossen. Hierbij zijn de IPad’s natuurlijk een ontzettend fijn hulpmiddel om de kinderen te ondersteunen. Mocht u kennis willen maken of vragen hebben, kom gerust langs het lokaal van groep 8!