Kamp

Groep 8 ging 21 tot 23 september op kamp naar Texel. Om 8:30 vertrokken we uit Sneek en gingen we naar Den Helder. Een paar uur later kwamen we aan in Den Burg. Toen we uit de boot kwamen kregen we fietsen. Vanuit Den Burg  ging we naar de kampeerboerderij “Nieuw leven ‘’  We gingen onze tassen uitpakken en later nog een speurfietstocht maken. De volgende dag  gingen we naar ecomare en daarna een wandeling naar het strand maken en daarna shoppen in Den Burg. Weer bij de kampeerboerderij gingen we ons voorbereiden voor de bonte avond. Na het eten was de bonte avond. De volgende dag mochten we nog even spelen en daarna moesten we fietsen naar de boot en was het kamp weer voorbij.

 

We gaan ontbijten en een lunchpakket maken voor de hele dag. En nu gaan we naar het natuurmuseum. Ik hoop dat het een beetje interessant is. We zijn er aangekomen en we gaan een speurtocht doen. Toen gingen we in het bos picknicken en blikspuiten. Toen gingen we midgetgolven en daarna naar het strand en daarna naar de snackbar en daarna naar de kampeerboerderij. Toen een ijsje en bonte avond. Dat was dag 2. Welterusten. (Nicole Vos)

 

Groep 6 ging op schoolkamp naar Drenthe, Westdorp van 29-9-2016 t/m 30-9-2016.

We gingen slapen bij groepsaccommodatie Tweehek.

Er was een schommel voor 4 personen, een schommel-schip, een draaimolen, goaltjes, enzovoort.

Er was een Huifkar en een bus. We gingen met de bus naar het Klimpark. Het was jammer dat we niet met de huifkar gingen want de tractor was stuk.

Na afloop van het Klimpark gingen we het grootste hunebed van Europa bekijken, in het hunebedden-Park. Het hunebed was ongeveer 150-Cm Breed en 700-Cm Lang.

Toen we terug kwamen gingen we spelen. We gingen we een nachtwandeling bij de boerderij maken. Toen gingen we De ‘’Bonte Avond’’ vieren en na afloop daarvan hadden we een feestje!

Daarna gingen we nog pyjama parade doen, het was een feestje!

Toen we de volgende dag alle tassen in hadden gepakt gingen we ontbijten en spelen. Voordat we naar huis gingen hebben we een speurtocht met de GPS gemaakt. Na het patat eten kwamen de vaders of/en moeders ons ophalen.

(Menno Ferwerda)