Een extra kleutergroep

Wij vinden het heel fijn dat veel nieuwe ouders voor de Oudvaart kiezen. We zien dat de kleutergroepen dit schooljaar groeien en we verwelkomen veel nieuwe leerlingen. Omdat de kleutergroepen groeien, starten wij vanaf dinsdag 31 januari 2017 een extra groep. Door een extra groep te starten voor een aantal dagdelen per week, kunnen we de leerlingen in alle kleutergroepen optimaal blijven begeleiden en volgen.

 

Hierdoor ontstaan er wat wijzigingen waarover we u middels deze brief willen informeren.

Alle wijzigingen hebben we weloverwogen en in goed overleg met het   

team gedaan. Ook enkele ouders zijn hierbij betrokken geweest.

 

Vanaf 31 januari gaan we deze extra groep opstarten die begint met ongeveer 10 leerlingen. In de loop van het jaar zullen hier nog wat leerlingen instromen. Ook voor leerlingen die na de zomervakantie starten, is er in deze groep een mooie mogelijkheid om te proefdraaien.

De leerkracht voor deze extra groep is Sandra v.d. Meulen en wel op dinsdag (hele dag), woensdagochtend en de vrijdagochtenden.

Op maandag, woensdagmiddag en donderdag zitten de leerlingen in groep 1a-2a of 1b-2b. Op donderdag zijn hier stagiaires aanwezig en dus extra handen in de klas voor de kinderen en leerkrachten.

 

Voor de extra groep richten we de komende periode het lokaal onderin het torentje bij het grote plein in. Dit lokaal staat nu leeg.

 

Dit betekent voor groep 3 dat daar de donderdagen en de vrijdagochtenden (om de week) overgenomen zullen worden door Mallory Jongsma. We vinden het fijn dat we Mallory, die bekend is bij de kinderen, een plekje kunnen geven tot aan de zomervakantie.

Mallory zal de vrijdagochtenden overnemen per 20 januari. De eerste donderdag in groep 3 zal voor haar zijn op 2 februari. Tot die tijd staat Sandra de donderdagen nog voor groep 3.